Clicky


'Malaysia Airlines denkt na over ontslagen'

'Malaysia Airlines denkt na over ontslagen'
25-08-2014 09:45 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De nieuwe eigenaar van Malaysia Airlines - het Maleisische staatsfonds Khazanah Nasional - wil mogelijk een vijfde van alle werknemers bij de luchtvaartmaatschappij ontslaan. Ook wordt nagedacht over het annuleren van enkele bestellingen voor vliegtuigen en het schrappen van verscheidene vliegroutes. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg maandag op grond van ingewijden.

De top van Khazanah komt dinsdag bijeen om te spreken over maatregelen te spreken die de verlieslijdende maatschappij weer financieel gezond moeten maken. Daarbij zou gesproken worden over drie- tot vierduizend ontslagen, stelt een van de bronnen. Khazanah werd ruim twee weken geleden volledig eigenaar van Malaysia.

Naast een reorganisatie zou het investeringsfonds - dat tot de nationalisatie al een meerderheidsbelang in de maatschappij bezat - ook nadenken over het ontslag van de topman van Malaysia, Ahmad Jauhari Yahya. Khazanah zou al in gesprek zijn met drie mogelijke opvolgers voor de bestuursvoorzitter, wiens termijn nog tot september doorloopt.



Malaysia Airlines is al een tijdlang verlieslijdend en werd eerder dit jaar getroffen door twee rampen. In maart verdween een vliegtuig onder nummer MH370 spoorloos tijdens een vlucht naar Peking. In juli werd een toestel van de maatschappij boven Oekraïne uit de lucht gehaald. Daarbij kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. (Novum)