Clicky


Nederlandse mountainbikester Annefleur Kalvenhaar overleden

Nederlandse mountainbikester Annefleur Kalvenhaar overleden
23-08-2014 17:02 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Nederlandse mountainbikester en veldrijdster Annefleur Kalvenhaar is overleden aan de gevolgen van een val. De 20-jarige Twentse ging vrijdag onderuit tijdens een wereldbekerwedstrijd in het Franse Méribel. In het ziekenhuis in Grenoble overleed ze een dag later aan haar verwondingen, meldt de Internationale wielerunie UCI.

Kalvenhaar deed in Frankrijk mee aan de kwalificatie van de XC-eliminator, een variant bij het mountainbiken waarbij vier deelnemers het op een kort parcours tegen elkaar opnemen. De renster uit Wierden zou hard ten val zijn gekomen op een brug, waarbij ze zwaar hersenletsel opliep.

Kalvenhaar kwalificeerde zich onlangs voor het WK mountainbike onder 23 jaar in Noorwegen, dat volgende week op het programma staat. Afgelopen winter veroverde ze de Europese titel veldrijden in de categorie onder 23 en deed ze mee aan het WK in Hoogerheide bij de elitevrouwen.

"Ik ben geschokt om te horen dat de wielerfamilie een van haar leden heeft verloren op zo'n jonge leeftijd. Onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden", liet UCI-voorzitter Brian Cookson weten. (Novum)