Clicky


ILT gaat controles vaker vooraf bij bedrijven aankondigen

ILT gaat controles vaker vooraf bij bedrijven aankondigen
23-08-2014 11:39 | Transport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat controles bij bedrijven vaker vooraf aankondigen. Dat bevestigt een woordvoerder zaterdag na berichtgeving hierover in de Volkskrant.

De reden voor de koerswijziging is dat bedrijven zo niet onverwacht lastig worden gevallen en zich kunnen voorbereiden op de komst van de inspectie. Zo hoeven inspecteurs niet onnodig lang te wachten op spullen of boekhoudingen.

In de Volkskrant zeggen inspecteurs dat ze niet blij zijn met de nieuwe werkwijze. Ze vrezen dat daardoor zaken worden weggemoffeld.

De woordvoerder beaamt dat er onvrede is en zegt dat vooraf aangekondigde inspecties een andere manier van werken vergen. Waar anders verboden zaken konden worden aangetroffen, moeten die nu opgezocht worden in de administratie. Inspecteurs worden daarin omgeschoold.

De inspectie benadrukt dat objectcontroles op de weg, het spoor, op zee en in de lucht wel altijd onaangekondigd zijn. Met de ontevreden medewerkers is de directie in gesprek. (Novum)