Clicky


Van Mossel Groep eigenaar van Cosmo Trucks Nederland BV - UPDATE!

Van Mossel Groep eigenaar van Cosmo Trucks Nederland BV - UPDATE!
23-08-2014 10:27 | Faillissementen | auteur De Redactie

WAALWIJK - BEE Trucks Holding, onderdeel van de Van Mossel Groep, is eigenaar van Cosmo Trucks Nederland BV. Dat valt op te maken uit Kamer van Koophandel stukken.

Enig aandeelhouder van Cosmo Trucks Nederland B.V. is met ingang van 18 augustus 2014 BEE Truck Dealer Holding BV, gevestigd aan de Biesbosweg 14 in Waalwijk. Hetzelfde vestigingsadres als de Van Mossel Groep. Nieuwe bestuurders zijn volgens de Kamer van Koophandel gegevens H. Berkhof en J. Maan, beiden met ingang van 18 augustus 2014.

Het betreft hier, volgens de Kamer van Koophandel, de vestigingen in Almere, Apeldoorn, Borculo, Doetinchem, Harderwijk, Heerenveen, Hengelo, Utrecht, Zwolle, Amersfoort, Capelle aan den IJssel en Maassluis.

Volgens de Kamer van Koophandel werken er 516 werknemers bij het nieuwe Cosmo Trucks Nederland BV.

Opvallend is de ingangsdatum wel te noemen daar het bedrijf Cosmo Trucks BV op 18 augustus nog niet failliet was verklaard. Cosmo Trucks werd immers woensdagmiddag 20 augustus 2014 om 17:30 uur failliet verklaard.

Algemeen directeur Eric Berkhof van de Van Mossel Groep / BEE Truck Dealer Holding BV vertelde vrijdagmiddag nog aan de nieuwsredactie van Transport Online: "Een deel van het personeel kan via de doorstart blijven werken. Iedereen is onmogelijk. Er is een overcapiciteit."

Hij geeft toe dat doorstarten vanuit een failliet bedrijf gemakkelijk voor hem is. "Het is een stuk overzichtelijker", meldde hij eerder aan Transport Online.

Volgens Berkhof is er echter (nog) geen sprake van een doorstart van Cosmo Trucks BV maar heeft hij de BV's opgericht om een eventuele doorstart soepeler te laten verlopen.