Clicky


Politie schiet op verdachten in Oost-Souburg

Politie schiet op verdachten in Oost-Souburg
23-08-2014 08:23 | Binnenland | auteur De Redactie

OOST-SOUBURG - De politie heeft in het Zeeuwse Oost-Souburg het vuur geopend bij een achtervolging op vijf verdachten. Een agent schoot een keer gericht en loste zeker twee waarschuwingsschoten, zegt een woordvoerder van de politie. Drie mensen zijn opgepakt. De andere twee wisten te ontkomen. Of ze gewond zijn geraakt, is niet bekend.

De vijf waren eerder vrijdagnacht een woning binnengedrongen aan de Middelburgsestraat in Oost-Souburg. Wat zich daar heeft afgespeeld is niet duidelijk, maar volgens de woordvoerder is er gedreigd met wapens.

Het groepje ging er daarna vandoor in een auto, waarna een achtervolging ontstond. Op de Ritthemsestraat verloren de agenten de auto even uit het oog, maar de verdachten hadden hun voertuig onopvallend in de straat geparkeerd. Toen de politie dat ontdekte, ging de achtervolging te voet verder.

De agenten krijgen een 21-jarige man uit Oost-Souburg en twee mannen van 22 en 24 uit Vlissingen te pakken. Twee van hen werden van een plat dak gehaald waar ze zich probeerden te verstoppen.

Het incident zou het gevolg zijn geweest van een eerdere ruzie op een feest in de Zeeuwse plaats. Daar werd gedreigd met een een stroomstootwapen en werd mogelijk iemand getaserd. De politie arresteerde toen al een 20-jarige Middelburger. Volgens de woordvoerder was de actie van de vijf mogelijk een wraakactie. (Novum)