Clicky


Mercedes-Benz maakt met vijf trucks comeback in wagenpark Kempen Transport

Mercedes-Benz maakt met vijf trucks comeback in wagenpark Kempen Transport
22-08-2014 17:08 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

VENLO - Kempen Transport uit Venlo nam onlangs vier Mercedes-Benz Actros trekkers in gebruik voor het transport van groenten en fruit naar voornamelijk Duitsland. De trucks zijn toegevoegd aan het, op één Actros uit 2012 na, volledig vreemd merk wagenpark. Kempen Transport koos voor Mercedes-Benz vanwege de uitstraling van het merk en de Actros, de zeer gunstige Total Cost of Ownership (TCO) en het constructieve contact met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Smeets Autogroep.

De Actros voldoet aan alle eisen

De vier onlangs geleverde Mercedes-Benz Actros trekkers zijn van het type 2545 LS VLA 6x2/2 en zijn opgebouwd met de ruime BigSpace-cabine. Bovendien is er een Actros 2558 LS VLA 6x2/4 GigaSpace in bestelling. Kempen Transport zocht een vrachtwagen die volledig kon worden ingericht volgens de wensen van de transporteur. Uiteindelijk bleek de Actros het beste aan de eisen te voldoen. De vrachtwagens zijn uitgerust met aluminium 700 liter brandstoftanks en standairco’s op dak. De uitstraling wordt versterkt door het complete spuitwerk in de Kempen-kleuren en de extra verlichting.

Kempen Transport

Kempen Transport begon in 1928 in Tegelen met het transport van de beroemde Tegelse klei. In 1964 richtte Gerard Kempen, tweede generatie, het vizier op het vervoer van groenten en fruit, vanuit de nieuwe vestigplaats Venlo. Vanaf deze locatie distribueert Kempen dagelijks, onder grote tijdsdruk, just in time verse groente en fruit naar Duitsland en Oostenrijk. De transporteur beschikt hiervoor over een wagenpark van honderd trekkende eenheden en ruim honderd opleggers. Ruim tien jaar was Mercedes-Benz geen deel van die vloot, maar het merk maakt zijn rentree met een Actros in 2012 en de vijf trekkers dit jaar.