Clicky


Hagenaar opgepakt voor ernstig zedenmisdrijf

Hagenaar opgepakt voor ernstig zedenmisdrijf
22-08-2014 17:02 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - Een 43-jarige man uit Den Haag is donderdag in Antwerpen aangehouden voor een ernstig zedenmisdrijf. Het Openbaar Ministerie en de politie verwachten de zaak met de arrestatie te hebben opgelost, zo melden zij vrijdag. Het incident vond zaterdag plaats in een woning in Voorschoten.

De verdachte belde toen volgens het OM en de politie bij het slachtoffer aan. De vrouw werd werd werd direct haar woning ingeduwd. Na een korte worsteling vond volgens de politie een 'ernstig zedenmisdrijf' plaats. De dader sloeg daarna op de vlucht. Over de aard van het misdrijf en de identiteit van het slachtoffer worden geen mededelingen gedaan, zo laat een woordvoerder weten.

Na het incident begonnen justitie en politie een groot onderzoek om de dader op te sporen. Dna in de woning van het slachtoffer kwam overeen met een dna-profiel in de databank van justitie, waardoor de 43-jarige Hagenaar in beeld kwam.

De verdachte kon uiteindelijk donderdag in België worden aangehouden. De man wordt er vrijdag voorgeleid. De bedoeling is dat hij aan Nederland wordt overgeleverd. (Novum)