Clicky


Beperkingen voor zwaar vrachtverkeer Sint Annabrug opgeheven

Beperkingen voor zwaar vrachtverkeer Sint Annabrug opgeheven
22-08-2014 13:16 | Algemeen | auteur De Redactie

De provincie Overijssel heeft de as- en totaallastbeperkingen voor de Sint Annabrug over het Twentekanaal in Hof van Twente opgeheven. Uit aanvullend onderzoek volgens de nieuwste technische inzichten en normen, dat op initiatief van de provincie is uitgevoerd, blijkt dat de constructie en het beton van de brug sterk genoeg is om al het vracht- en landbouwverkeer te kunnen dragen. Voor de Markelosebrug over het Twentekanaal, waarop ook een beperking rust, loopt het onderzoek nog. De uitkomsten hiervan worden dit najaar verwacht.

Verkeersbesluit

Via een verkeersbesluit heeft de provincie de as- en totaallast in augustus 2013 opgelegd voor de Sint Annabrug en de Markelosebrug nadat uit onderzoek van Rijkswaterstaat bleek dat van de 28 bruggen over het Twentekanaal er 15 bruggen onvoldoende draagkracht hebben voor het zwaardere vracht- en landbouwverkeer.

Om de veiligheid van het verkeer te waarborgen had Rijkswaterstaat, als eigenaar en beheerder van de bruggen over het Twentekanaal, alle wegbeheerders gevraagd om passende maatregelen te nemen. De provincie Overijssel is wegbeheerder van twee wegen over het Twentekanaal, te weten: de Sint Annabrug (N740) en de Markelosebrug (N754). Voor deze bruggen werd door Rijkswaterstaat een totaallast beperking opgelegd van 38 ton en een aslast van respectievelijk 9,1 ton en 8,9 ton.

Gedeputeerde Kok, verantwoordelijk voor mobiliteit in Overijssel, is blij dat de provincie de beperkingen voor de Sint Annabrug kan opheffen. “Hiermee lossen we een belangrijk knelpunt op. Het vrachtverkeer hoeft nu geen omwegen meer te maken. Dat is goed voor de economie, de bereikbaarheid en leefbaarheid van dit gebied.”

Investering

Om ervoor te zorgen dat de bruggen over het Twentekanaal en het kanaal zelf worden aangepast aan de huidige ontwikkelingen van deze tijd, onderzoeken de provincie Overijssel, Regio Twente, de gemeenten langs het kanaal, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat samen de mogelijkheden voor de lange termijn. De resultaten worden eind dit jaar verwacht.