Clicky


Geen zomerweer meer in augustus

Geen zomerweer meer in augustus
21-08-2014 18:41 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Nederland hoeft in augustus niet meer te rekenen op zomerweer. Dat meldt Weerplaza donderdag. Het weerinstituut verwacht deze maand geen herstel van het mooie weer van de afgelopen maanden.

Na het weekend komt er weliswaar iets warmere lucht het land binnen, maar dat leidt niet tot meer dan een 'lichte stijging' van de temperatuur, zo voorspellen de meteorologen. De temperatuur komt rond of iets boven de 20 graden uit. Van zomers weer wordt gesproken met een temperatuur tussen de 25 en 30 graden.

De warme lucht wordt naar Nederland gestuwd door een lagedrukgebied. Dat zorgt er echter wel voor dat het wisselvallige weer ook de laatste dagen van augustus aanhoudt.

De tweede tien dagen van augustus, 11 tot en met 20 augustus, zijn 'zeer kil' verlopen, aldus Weerplaza. In De Bilt kwam de gemiddelde temperatuur uit op 15,2 graden. Twee jaar geleden lag de de gemiddelde temperatuur nog op 20,7 graden.

Met 15,2 graden kende de periode van 11 tot en met 20 augustus bovendien het laagste gemiddelde sinds 1968. Het record staat op 13,7 graden uit 1912. (Novum)