Clicky


Drie-assige Scania’s bij De Lange Speciaal Transport B.V.

Drie-assige Scania’s bij De Lange Speciaal Transport B.V.
21-08-2014 10:08 | SCANIA | auteur De Redactie

Maar liefst 66 ton treingewicht in ontheffing met enkele reductie, 860 liter dieseltanks af-fabriek en de AdBlue tank verwerkt in het chassis. De Lange Speciaal Transport heeft zoals de bedrijfsnaam doet vermoeden ook speciale Scania’s in gebruik genomen. Met een slimme doordachte specificatie en elektronische hulpmiddelen om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden. De Scania-vestiging in Alblasserdam leverde de voertuigen af, waar ook het reparatie- en onderhoudscontract is afgesloten.

De Scania R 450 6x2/4 speciaal transport trekkers zijn voorzien van de 450 pk Euro 6 motor. Scania levert de dieseltanks rechtstreeks af-fabriek, in combinatie met een drie-asser met Euro 6 motor – welke in totaal goed zijn voor maar liefst 860 liter brandstof. Dit is mogelijk dankzij de geringe omvang van Scania’s Euro 6 demper, maar ook omdat de tank voor de AdBlue netjes in het chassis is weggewerkt. De Lange zit in het speciaal transport en ook hier wordt sterk op het brandstofverbruik gelet. Vandaar dat er gekozen is voor Scania Active Prediction, de slimme cruise control op basis van GPS gegevens, in combinatie met een Scania Communicator aan boord. Hierdoor is een schat aan gegevens over het voertuig en het rijgedrag beschikbaar en kan zeer gericht worden bijgestuurd om tot een laag brandstofverbruik te komen. 

De Lange Speciaal Transport B.V. is opgericht in 1995 en is gespecialiseerd in het transport van allerlei ladingen met buitengewone afmetingen en gewicht. De klanten bevinden zich in vele verschillende branches, zoals in de energiemarkt, olie en gasmarkt, offshore, machinefabrikanten en binnen het constructiesegment wordt veelvuldig een beroep gedaan op De Lange. Dankzij een uiteenlopend wagenpark met vrachtwagens, trailers, semitrailers en diepladers kan De Lange elke klus aan. Wereldwijd.