Clicky


Vleesbedrijf Vion sluit drie Duitse vestigingen

Vleesbedrijf Vion sluit drie Duitse vestigingen
19-08-2014 13:18 | Algemeen | auteur De Redactie

BOXTEL - Vion sluit op termijn twee Duitse productielocaties en een slachterij. Tegelijkertijd worden 'miljoenen' euro's gestoken in drie andere locaties van het vleesbedrijf. Dat heeft het Nederlandse concern dinsdag bekendgemaakt.

De productielocaties die worden gesloten liggen in Straubing en Pfarrkirchen. De slachterij staat in Leutkirch. Bij de presentatie van de nieuwe strategie van het vleesbedrijf in juli werd de sluiting van een aantal locaties al 'niet uitgesloten'. Vion heeft in het gebied veel verouderde slachterijen en worstfabrieken.

De investeringen gaan voor ongeveer de helft gestoken naar het slacht- en verwerkingsbedrijf in Landshut. Na afloop kunnen daar 21 duizend varkens per week worden verwerkt in plaats van de huidige elfduizend. De rest van de investeringen gaat naar het varkensbedrijf in Vilshofen en de runderverwerker in Waldkraiburg.

Vion maakte niet bekend hoeveel wordt geïnvesteerd in de vestigingen, die allemaal in de deelstaat Beieren liggen. In juli werd gesproken over een totale investering in de nieuwe strategie van 100 tot 150 miljoen euro in twee jaar. Het bedrijf kondigde toen ook aan honderd miljoen aan kosten te willen besparen.

Vion is niet beursgenoteerd en is in handen van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). Het bedrijf heeft sinds ruim twee jaar last van tegenvallende resultaten. Vorig jaar had het bedrijf een omzet van zeven miljard euro. (Novum)