Clicky


HPT na brand dinsdag weer volledig operationeel

HPT na brand dinsdag weer volledig operationeel
18-08-2014 11:59 | Brand | auteur De Redactie

VLAARDINGEN - Gisteren heeft er een grote band gewoed in panden van Aveno aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. De panden staan op terrein van Hooymeijer Port Terminals(HPT). De brand heeft niet gewoed bij HPT, maar het kantoor en de kantine van HPT hebben wel waterschade opgelopen. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen en er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Business as usual

Maandagochtend zijn de collega’s van HPT gewoon met de werkzaamheden gestart, zij het met enige onderbrekingen, meldt het bedrijf maandag. "Vandaag wordt het werkterrein schoongemaakt. De goederen die vandaag opgeslagen moesten worden, zijn doorgestuurd naar onze loods op de Edisonstraat. We verwachten vanaf morgen weer vol operationeel te zijn."

Diverse korpsen

De brand ontstond in de expeditieloods van Aveno en mondde al snel uit in een grote uitslaande brand. Omwonenden moesten ramen en deuren sluiten vanwege de rookontwikkeling. Het treinverkeer tussen Rotterdam en Vlaardingen heeft enige uren stilgelegen. De brandweer is uitgerukt met diverse korpsen en er was een blusboot aanwezig. Vannacht om half 3 heeft de brandweer de brand meester verklaard. De loods van Aveno is verloren gegaan.