Clicky


Grote brand bij Bastin pallets Bingelrade

Grote brand bij Bastin pallets Bingelrade [+video/foto]
16-08-2014 15:00 | Brand | auteur De Redactie

BINGELRADE - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een grote brand gewoed in een pallet bedrijf aan de Wiegelraderstraat in Bingelrade. Voorbijgangers ondekten rond  03.45 uur de brand die buiten in een pallet opslag woedde en zij waarschuwden de bewoners en alarmeerden de hulpdiensten.

De brandweer rukte met groot materieel uit en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een grote loods en het woonhuis. Een grote hoeveelheid pallets ging in vlammen op. Ook een vrachtwagen en oplegger die op het terrein stonden, zijn helemaal uitgebrand.

De bewoner en een van de passanten liepen lichte brandwonden op en zij werden terplaatse door de ambulancedienst behandeld. De brand zorgde voor enige overlast doordat er kleine asdeeltjes afkomstig van het hout verspreid werden en er sprake was van lichte stankoverlast. Het was voor de omgeving echter niet noodzakelijk om maatregelen te nemen.

Omstreeks 06.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen laat de brandweer het vuur gecontroleerd uitbranden. Dit kan wellicht nog de hele dag duren, meldt de gemeente. De schade voor het bedrijf is aanzienlijk, over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Klik hier voor een video van de brand.