Clicky


Dieven stelen laptops uit rijdende vrachtwagen

Dieven stelen laptops uit rijdende vrachtwagen
15-08-2014 11:34 | Buitenland | auteur De Redactie

MÖNCHENGLADBACH - Dinsdagavond 12 augustus is op de Duitse A61 een vrachtwagen tijdens het rijden beroofd. Volgens de politie hebben er sinds 2012 50 soortgelijke berovingen plaatsgevonden op de Duitse snelwegen.

De vrachtwagen die dinsdagavond werd beroofd was van een Tsjechische firma. De vrachtwagenchauffeur was afskomstig uit Tsjechië. De lading, bestaande uit latops en computeronderdelen, reed in opdracht van een ander bedrijf. Hoeveel de dieven buit gemaakt hebben is op dit moment niet bekend.

In januari van dit jaar vond een even spectaculaire diefstal plaats toen dieven voor 70.000 euro aan iPhones en iPads uit een rijdende vrachtwagen stalen. De vrachtwagen was onderweg van Nederland naar Tsjechië en werd tussen Dortmund en Kassel overvallen.

Een getuige, die eveneens de politie gealarmeerd heeft, zag hoe de dieven halsbrekende toeren uithaalden op de A61. Hij vertelt dat een auto achter de vrachtwagen en een tweede auto links naast de vrachtwagen reed zodat niemand kon inhalen. Eén van de dieven kroop door het dak van de rijdende auto en opende vervolgens de deuren van de vrachtwagen. Goederen werden uit de vrachtwagen gehaald en in de auto gestopt.

Na de diefstal verlieten de dieven mogelijk de snelweg, meldt de politie.

Ongeveer een jaar geleden waren er ongeveer 50 soortgelijke berovingen bij de politie bekend. Volgens de politie zijn de dieven niet bang. "Dit zijn acties met een enorm potentieel risico. Het lijkt wel een actie film!", aldus een woordvoerder van de politie.

De politie zoekt nu de kentekens, die door de getuige zijn gemeld, uit. "Als we pech hebben zijn het valse kentekens", zegt de politiewoordvoerder.