Clicky


Verdiensten Boskalis naar recordhoogte

Verdiensten Boskalis naar recordhoogte
14-08-2014 09:34 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Boskalis heeft nog nooit zoveel winst gemaakt als in het afgelopen eerste halfjaar, mede door een aantal meevallers. Het nettoresultaat kwam uit op 253 miljoen euro. De baggeraar en zeetransporteur verwacht dat over het gehele jaar de winst ook op recordhoogte uitkomt, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

Boskalis hield in 2013 in de eerste zes maanden onder de streep nog 123 miljoen over. De stijging dit jaar komt door een hogere vlootbezetting en goede resultaten uit projecten, maakte het bedrijf donderdag bekend. De omzet van Boskalis kwam 21 procent hoger uit dan een jaar eerder op anderhalf miljard euro. Het bedrijf profiteerde verder van een aantal eenmalige baten uit de afwikkeling van oude projecten.

Het resultaat voor aftrek van belastingen, rente en herwaarderingen (EBITDA) kwam uit op 466 miljoen euro, tegen 280 miljoen euro een jaar eerder. Het concern boekte zowel uit baggeren, transport, berging als uit de activiteiten voor oliemaatschappijen betere resultaten.

Boskalis verwacht dat voor eind dit jaar dat de recordwinst van 366 miljoen euro over heel 2013 wordt overtroffen. Het bedrijf wil de hoge inkomsten en de stevige financiële positie gebruiken om de komende tijd tien miljoen euro aan aandelen op te kopen. (Novum)