Clicky


Waberer's op zoek naar 400 nieuwe vrachtwagenchauffeurs

Waberer's op zoek naar 400 nieuwe vrachtwagenchauffeurs
12-08-2014 10:23 | Buitenland | auteur De Redactie

BUDAPEST - Na het aannemen van enkele honderden nieuwe medewerkers in de eerste helft van 2014 is Waberer's nu op zoek naar nog eens 400 vrachtwagenchauffeurs. Volgens Waberer zijn deze chauffeurs noodzakelijk geworden door de aanschaf van 1.300 nieuwe trucks en trailers. Deze werden aangeschaft om het wagenpark jong te houden en de capaciteit uit te breiden.

Op dit moment werken er zo'n 4.000 chauffeurs bij Waberer's verdeelt over 3.232 vrachtwagen. In de eerste zes maanden van dit jaar steeg het aantal vrachtwagens van het wagenpark van het Hongaarse Waberer's met 8,7 procent. In totaal reden ze 202 miljoen kilometer.

In de eerste helft van het jaar bleef Duitsland de grootste afzetmarkt voor Waberer naast Hongarije, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië.

Waberer's timmert goed aan zijn EU-netwerk. Na de oprichting van Waberer's in Parijs afgelopen voorjaar zullen er in dit najaar ook vestigingen komen in Groot-Brittannië, Italië en in Nederland. Met deze nieuwe vestigingen wil Waberer beter voldoen aan land-specifieke behoeften van klanten.