Clicky


Rebellen: geen menselijke resten meer op rampplek

Rebellen: geen menselijke resten meer op rampplek
11-08-2014 13:14 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - In het gebied waar vorige maand een Boeing van Malaysia Airlines neerstortte liggen geen menselijke resten meer. De pro-Russische separatisten hebben alle resten en persoonlijke bezittingen die ze in bezit hadden overgedragen aan Oekraïne. Dat zei Andrej Poergin van de separatistische Volksrepubliek Donetsk maandag tegen Interfax.

Op de crashsite in het oosten van Oekraïne ligt volgens Poergin niet anders meer dan wrakstukken. De rebellen hebben alles wat ze in het rampgebied hebben gevonden naar Charkov gestuurd, aldus Poergin tegen het persbureau.

De politie zei zaterdag al dat de kans niet heel groot is dat in het rampgebied nog 'grotere stoffelijke resten' worden aangetroffen. De onderzoekers van de repatriëringsmissie hebben weliswaar maar een klein deel van het gebied onderzocht, maar de lokale bevolking had eerder al andere plekken doorzocht.



Tot nu toe zijn 228 lijkkisten vanuit Oekraïne naar Nederland gebracht. Daarin zaten 176 min of meer complete lichamen. Er zaten echter ook honderden lichaamsdelen in. Inmiddels zijn 65 slachtoffers geïdentificeerd. (Novum)