Clicky


Grootste deel rampgebied nog niet onderzocht

Grootste deel rampgebied nog niet onderzocht
09-08-2014 23:34 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het grootste deel van het gebied in Oost-Oekraïne waar vlucht MH17 is neergestort is nog niet door de onderzoekers van de repatriëringsmissie onderzocht. Dat blijkt uit een kaart die de politie zaterdag heeft vrijgegeven.

Brokstukken van het toestel van Malaysia Airlines liggen verspreid over meer dan zestig vierkante kilometer. De experts hebben in zes dagen tijd zo'n 3,5 vierkante kilometer doorzocht. Eerder hadden zo'n achthonderd Oekraïners op andere plekken al menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers geborgen.

De aandacht van het team ging vooral uit naar gebieden die nog niet door de lokale bevolking waren onderzocht. Op sommige plekken kon niet worden gezocht omdat de onderzoekers geen toegang kregen of het te gevaarlijk was. Ook waren er gebieden platgebrand.

In gebieden waar de onderzoekers niet in mochten waren eerder al resten en spullen geboren door Oekraïners. Een ander gebied waar het team niet is geweest liggen waarschijnlijk geen resten meer, denken deskundigen 'gezien de vindplaats van eerdere lichamen'. De deskundigen denken ook dat de kans sowieso klein is dat er nog 'grotere stoffelijke resten' worden aangetroffen in het rampgebied.

De zoektocht wordt hervat zodra het veilig genoeg is. In Oekraïne is een klein team achtergebleven dat daar voorbereidingen voor kan treffen. (Novum)

U kunt hier een satellietbeeld bekijken van de situatie rond de rampplek.