Clicky


Maleisië wil Malaysia Airlines van de beurs halen

Maleisië wil Malaysia Airlines van de beurs halen
08-08-2014 11:44 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

KUALA LUMPUR - De Maleisische overheid wil Malaysia Airlines van de beurs halen en er een staatsbedrijf van maken. De geplaagde luchtvaartmaatschappij is al voor 69 procent in handen van de staat, die nu ook de resterende aandelen wil kopen van de minderheidsaandeelhouders.

De investeringsmaatschappij van de staat, Khazanah Nasional, is bereid omgerekend zes cent per aandeel te betalen. Dat is 29 procent meer dan de gemiddelde prijs van het aandeel in de laatste drie maanden. In totaal kost de overname 1,38 miljard ringgit (321 miljoen euro).

Aan het eind van de maand komt de Maleisische overheid met een uitgebreider toekomstplan voor de verlieslijdende vliegmaatschappij. Toezichthouders en de Maleisische minister van financiën moeten nog toestemming verlenen.

Malaysia Airlines verkeert al jaren in financiële problemen. Dit jaar kwam daar nog eens bovenop dat een burgervlucht boven de Indische Oceaan van de radar verdween en niet meer werd teruggevonden. Vorige maand werd een toestel boven Oekraïne neergehaald, waarbij alle inzittenden omkwamen. Analisten hadden na de rampen al voorspeld dat Malaysia Airlines het geen jaar meer uit zou houden zonder drastisch ingrijpen van de overheid. (Novum)