Clicky


Oekraïners sturen MH17-rapport op naar Nederland

Oekraïners sturen MH17-rapport op naar Nederland
06-08-2014 16:08 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Oekraïense commissie die onderzoek doet naar de ramp met vlucht MH17 in het oosten van het land heeft haar voorlopige bevindingen opgestuurd naar Nederland. Dat meldt het persbureau Interfax Oekraïne op gezag van het coördinerende ministerie in Kiev.

Over de inhoud van het rapport werden geen mededelingen gedaan. De Oekraïense vicepremier Volodymyr Hrojsman zei vrijdag al dat het rapport was vastgesteld en zou worden opgestuurd. Ook zou het volgens hem spoedig wereldkundig worden gemaakt.

Het internationale onderzoek naar het neerstorten van de Boeing 777 van Malaysia Airlines vorige maand wordt geleid door de Onderzoeksraad voor Veiligheid. In totaal zijn onderzoekers uit negen landen betrokken bij het onderzoek, evenals van de VN-burgerluchtvaartorganisatie ICAO.

Als leider van het onderzoek bepaalt de Onderzoeksraad als enige wat in het uiteindelijke rapport komt te staan. Een woordvoerder van de raad liet zondag aan Novum Nieuws weten dat een eerste verslag van de bevindingen van het internationale onderzoek nog enige tijd op zich zou laten wachten.

Vlucht MH17 werd op 17 juli neergehaald, wat het leven kostte aan alle 298 inzittenden. Er zijn aanwijzingen dat pro-Russische separatisten in het gebied het toestel per abuis schoten met een luchtafweerraket. Het onderzoek van de Onderzoeksraad wijst geen schuldigen aan. (Novum)