Clicky


Beurtvaartadres, EVO en TLN introduceren de DGSPortal

Beurtvaartadres, EVO en TLN introduceren de DGSPortal
04-08-2014 10:53 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Beurtvaartadres heeft als dienstverlenende organisatie voor de logistieke sector een nieuwe digitale oplossing aan het assortiment toegevoegd: de Dangerous Goods Support Portal (DGSPortal). Al sinds 1927 kunnen logistieke organisaties bij Beurtvaartadres terecht voor kennis over aansprakelijkheden, wet en regelgeving en voor producten, zoals de vrachtbrief. Met de DGSPortal hebben deze organisaties een nieuw praktisch hulpmiddel tot hun beschikking, waarmee zij het vervoer van gevaarlijke stoffen kunnen voorbereiden.     

Praktisch hulpmiddel

De DGSPortal is een hulpmiddel voor de dagelijkse aansturing van inkopers, planners, laders of chauffeurs bij het voorbereiden van het vervoer van gevaarlijke stoffen. De portal geeft inzicht in de juiste toepassing van de ADR-wetgeving en maakt complexe ADR-zaken inzichtelijk, zoals etikettering, verpakkingsinstructies, de juiste tekst op het vervoersdocument en het wel of niet toepassen van vrijstellingen. Het is gebleken dat juist deze zaken veelvuldig worden opgezocht in de ADR-apps die Beurtvaartadres eerder heeft gelanceerd. De DGSPortal is dan ook mede ontstaan vanuit de reacties op deze apps. Op de DGSPortal kunnen organisaties de ADR-gegevens verrijken met bedrijfseigen gegevens, zodat deze bedrijfsbreed duidelijk zijn. Dit stimuleert het correct hanteren van de regelgeving over het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Bundeling van krachten

Beurtvaartadres faciliteert de logistieke keten namens de ondernemersverenigingen in de logistiek: EVO, TLN en het Binnenvaartbureau. De DGSPortal is tot stand gekomen door een unieke samenwerking met EVO en TLN, die hun veiligheidsexpertise en inhoudelijke kennis beschikbaar hebben gesteld. Voor de bouw van de portal werkt Beurtvaartadres samen met partners die oog hebben voor gebruikersgemak. Bernadette den Uijl, productowner bij Beurtvaartadres: “Beurtvaartadres vertaalt de wensen in de logistieke markt naar nieuwe producten. Uiteraard zijn er diverse handige oplossingen op het gebied van gevaarlijke stoffen. Bij de DGSPortal hebben we het toepassingsgebied heel specifiek vervoergerelateerd gehouden. Daar ligt onze kracht. Ik ben bijzonder trots op het resultaat!”

Van papier naar digitaal

Niet alleen met de nieuwe DGSPortal geeft Beurtvaartadres gehoor aan de roep om digitalisering. Beurtvaartadres werkt momenteel ook aan de ontwikkeling van TransFollow voor de digitalisering van de papieren vrachtbrief. Daar heeft de hele logistieke keten straks profijt van. Maar ook voor specifieke branches of kennisgebieden blijft Beurtvaartadres digitale oplossingen bedenken.