Clicky


PostNL profiteert van Nederlandse postmarkt

PostNL profiteert van Nederlandse postmarkt
04-08-2014 09:36 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - PostNL heeft een goed tweede kwartaal achter de rug, vooral dankzij het sterke presteren van zijn Nederlandse posttak. Het concern zag tussen april en juni zowel de omzet als de winst oplopen, zo maakte PostNL maandag in de halfjaarcijfers bekend. De postbezorger verhoogt daarom zijn winstverwachting voor dit jaar.

Het beursgenoteerde bedrijf verwacht nu dat de onderliggende operationele winst over heel 2014 tussen de 260 en 290 miljoen euro uitkomt. Aan het einde van het eerste kwartaal ging PostNL nog uit van 180 tot 220 miljoen euro. Omdat reorganisaties sneller verliepen dan voorzien, plukt het bedrijf echter eerder de vruchten van de kostenbesparingen.

In het tweede kwartaal ging de operationele winst ruimschoots over de kop, van 23 naar 60 miljoen euro. Ook in het eerste kwartaal presteerde PostNL al ruimschoots beter dan in dezelfde periode van 2013. Netto hield het bedrijf tussen april en juni ruim veertig miljoen over, tegen drie miljoen vorig jaar.

De omzet van PostNL groeide met drie procent, onder meer door het groeien van de pakketjesafdeling. Het bedrijf bezorgde acht procent meer pakketten dan vorig jaar, terwijl de omzet uit briefpost juist met elf procent daalde. De omzet kwam vorig kwartaal uit op ruim een miljard euro. (Novum)

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl