Clicky


Vier nieuwe opleggers voor Van den Anker

Vier nieuwe opleggers voor Van den Anker
02-08-2014 09:52 | Trailers | auteur De Redactie

Van den Anker heeft vier nieuwe opleggers van Krone in het wagenpark opgenomen. De opleggers zijn voorzien van een automatische lift-as en een gestuurde achteras. De automatische lift-as (eerste as) zorgt voor een positief effect op de COâ‚‚ uitstoot. Op momenten dat de beladingstoestand dit toelaat zorgt de automatische lift-as ervoor dat de 1ste as omhoog getild wordt. Dit zorgt voor minder rolweerstand waardoor er minder brandstof verbruikt wordt.

Ook de gestuurde achteras heeft zo zijn voordeel. Door gebruik te maken van een gestuurde as wordt de oplegger beter manoeuvreerbaar in combinatie met een veel betere aslastverdeling.


Robert Assink van Krone Trailer BV - verantwoordelijk voor verkoop - is blij met de order van Van den Anker: "We zijn trots dat we deze order hebben ontvangen. Van den Anker heeft de chauffeurs van begin af aan betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe trailers en samen hebben we de beste configuratie gebouwd. Een mooi voorbeeld hoe je als klant, leverancier en gebruiker dient samen te werken!"



De configuratie

De 3-assige opleggers hebben een lengte van 13,6 meter en zijn uitgerust met schuifzeilen, een schuifdak en een laadklep geschikt voor een gewicht van twee ton.

“Conform de Europese richtlijn voor ladingzekering - ook wel de EN-norm 12195-1 - zijn de trailers door de TÜV gecertificeerd als XL-voertuig”, aldus René Wils, hoofd technische dienst. “Dit betekent onder andere dat de sterkte van het kopschot, de zijwanden en de achterdeuren getest zijn en dat je er van uit mag gaan dat de lading onder alle omstandigheden veilig geladen en getransporteerd kan worden in deze oplegger. Zelfs als er minder gebruik wordt gemaakt van spanbanden. Om deze oplegger nog sterker te maken hebben wij verder ook zijborden, extra schuifrongen, vloerhaken en meerdere plankhouders toegevoegd om onder alle omstandigheden te voldoen aan de beladingsrichtlijnen. Dit maakt de trailers uitermate geschikt voor ons werk."