Clicky


Dode man Markkanaal door misdrijf om het leven gekomen

Dode man Markkanaal door misdrijf om het leven gekomen
01-08-2014 16:29 | Binnenland | auteur De Redactie

TETERINGEN/BREDA - De dode man die maandagmiddag 28 juli 2014 in het Markkanaal ter hoogte van de Hartelweg werd aangetroffen, blijkt een 45-jarige Roosendaler te zijn. Dit is door onderzoek vastgesteld. Uit de sectie was al gebleken dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht, meldt de politie. De nabestaanden zijn geïnformeerd. Vandaag, vrijdag 1 augustus is op twee locaties in Roosendaal onder leiding van de rechter-commissaris een zoeking ingesteld.

Maandagmiddag 28 juli 2014 meldde een schipper rond 15.00 uur dat in het water van het Markkanaal nabij de Terheijdense brug aan de kant van Teteringen / Breda mogelijk een verpakt stoffelijk overschot dreef. 'Het 'pakket' werd naar de kant gebracht en door brandweerlieden uit het water gehaald.

Een eerste scan van medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek wees uit dat het inderdaad een overleden persoon betrof. Er werd direct een Team Grootschalige Opsporing geformeerd met 20 rechercheurs. In de omgeving van de vindplaats werd een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Een duikteam van de politie zocht woensdag nabij de vindplaats naar sporen.

Langs het Markkanaal loopt een populaire fietsroute die Breda met Oosterhout verbindt. Het rechercheteam vraagt aan mensen die in de afgelopen weken mogelijk daar iets gezien hebben, wat achteraf te maken zou kunnen hebben met dit misdrijf zich te melden bij de politie.