Clicky


Onderzoeksteam MH17 bergt menselijke resten

Onderzoeksteam MH17 bergt menselijke resten
01-08-2014 16:17 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Nederlandse en Australische onderzoekers hebben vrijdag menselijke resten geborgen op de plek waar vlucht MH17 neerstortte. De stoffelijke overschotten worden zo snel mogelijk overgebracht naar Nederland. Dat heeft het crisisteam van de rijksoverheid vrijdag bekendgemaakt.

"We zijn blij dat we ervoor kunnen zorgen dat deze stoffelijke overschotten nu naar Nederland vervoerd kunnen worden", aldus hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg. "We hopen dat dit voor de nabestaanden een troost zal zijn."

Het crisisteam maakte verder bekend dat de uitvalsbasis van alle experts van de repatriëringsmissie wordt verplaatst naar Soledar, een stad ten noordwesten van het rampgebied.

Charkov blijft de logistieke en facilitaire uitvalsbasis van de missie. De Nederlanders blijven samen met de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) ook gestationeerd in Donetsk. De OVSE geeft rond 19.00 uur een persconferentie in Donetsk over de vorderingen die vrijdag zijn gemaakt. (Novum)