Clicky


Lars Boom verruilt Belkin voor Astana

Lars Boom verruilt Belkin voor Astana
01-08-2014 12:07 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Lars Boom rijdt de komende twee seizoenen voor Astana. Dat heeft de Kazachse ploeg vrijdag bekendgemaakt. De 28-jarige wielrenner won tijdens de afgelopen Tour de France nog de kasseienetappe naar Arenberg. Hij geldt als specialist in de voorjaarsklassiekers. Eerder was hij succesvol als veldrijder met zes nationale titels en een wereldtitel.

Boom reed sinds 2009 voor de Rabobankploeg en bleef die ploeg ook in de Blanco- en de Belkin-periode trouw. Behalve eendaagse koersen is Boom ook een klassementsrenner voor de kleinere etappekoersen. De voormalig wereldkampioen tijdrijden bij de beloften won in 2009 de Ronde van België, in 2011 de Ronde van Groot-Brittannië en in 2012 de Eneco Tour.

Bij Astana wordt hij ploeggenoot van Lieuwe Westra. De Fries maakte dit seizoen al de overstap naar Astana. De Kazachse ploeg bevestigde ook de komst van Booms oud-ploeggenoot Luis Leon Sanchez voor een seizoen. De Italianen Diego Rosa en Davide Malacarna werden voor respectievelijk twee en een jaar vastgelegd. (Novum)