Clicky


Veel meer files door hoosbuien en vakantie

Veel meer files door hoosbuien en vakantie
01-08-2014 10:47 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De afgelopen maand stonden er in Nederland veel meer files dan in juli 2013. Dat meldt de ANWB vrijdag. De filezwaarte, de lengte keer de duur van de file, steeg met 35 procent. De hoeveelheid aan files is volgens de verkeersdienst vooral te verklaren door de late zomervakantie in het zuiden van het land en door hevige regenval in het westen.

De vakantie begon in het zuiden vorig jaar al in juni, maar dit jaar pas op 12 juli. De grootste toename van files vond dan ook plaats in dat deel van het land. Ook stonden er vrijwel dagelijks files op de A2 bij Maastricht wegens werkzaamheden aan een tunnel.

Verder was het in het midden van het land en in de regio Amsterdam erg druk. Hevige hoosbuien zorgden vooral op 28 juli voor veel overlast. Zo was bij Amsterdam de ringweg A10-West urenlang in beide richtingen dicht. Ook de regio Rotterdam werd behoorlijk getroffen. Daar kwam het verkeer op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam moeizaam vooruit. In het oosten van Nederland liep het vast op de A12 bij Arnhem.

De drukste dag was 8 juli. Zowel in de ochtend- als avondspits stond er bijna driehonderd kilometer file door regen en ongelukken. (Novum)