Clicky


SOOB cao algemeen bindend verklaard

SOOB cao algemeen bindend verklaard
01-08-2014 10:23 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - De acties voor goede arbeidsvoorwaarden in de cao Beroepsgoederenvervoer gaan onverminderd door! Maar de cao van de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) is vanaf donderdag algemeen verbindend verklaard. De ingebrachte bedenkingen van diverse partijen zijn dus niet gehonoreerd. De cao SOOB loopt tot 1 juli 2017.

In de SOOB-cao is de bekostiging geregeld van allerlei zaken die van belang zijn voor de hele sector. Denk bijvoorbeeld aan de instroom en opleiding van jonge werknemers, naleving van de arbeidsvoorwaarden van de cao Beroepsgoederenvervoer en bijscholing van werkloze werknemers uit de sector.

Premieheffing vanaf 1 oktober

Premie voor de bekostiging van al deze zaken wordt pas geheven vanaf 1 oktober dit jaar. Van het loon van werknemers mag voor die datum dus geen premie ingehouden worden. Wordt die premie wel ingehouden, dan is dat zichtbaar op de loonstrook.

De premie voor werknemers is 0,245 procent van het loon. Werkgevers betalen 0,615 procent van de loonsom op hun bedrijf.