Clicky


Kabinet scoort eerste voldoende dankzij vliegramp

Kabinet scoort eerste voldoende dankzij vliegramp
31-07-2014 18:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Voor het eerst sinds haar aantreden scoort het kabinet een voldoende in de Politieke Barometer. Het optreden van de regering rond de nasleep van de vliegramp in Oekraïne heeft duidelijk indruk gemaakt onder de kiezers, meldt onderzoeksbureau Ipsos.

Het huidige kabinet krijgt een 5,9 van de ruim duizend ondervraagde kiezers. Sinds de beëdiging van Rutte 2 was het rapportcijfer nooit boven de 5,5 uitgekomen.

Kiezers zijn vooral te spreken over minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) die momenteel met een 8 wordt beoordeeld. Vorige maand was dat nog een 6,3. Premier Mark Rutte (VVD) heeft ook een voldoende op zijn rapport. Hij krijgt nu een 6,3 tegenover een 5,2 vorige maand.



De gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben ook hun weerslag op de verhoudingen in de Tweede Kamer. Ten opzichte van een maand geleden wint het kabinet van VVD en PvdA zes zetels. De VVD is daarmee wederom de grootste partij van Nederland.

Uit een peiling van Maurice de Hond van afgelopen weekeinde bleek ook al dat het overgrote deel van de Nederlanders tevreden is over de manier waarop de regering omgaat met de vliegramp in Oekraïne. (Novum)