Clicky


Peperstraten Groep kiest met Scania R 520 voor 'beste paard van stal'

Peperstraten Groep kiest met Scania R 520 voor 'beste paard van stal'
31-07-2014 10:02 | SCANIA | auteur De Redactie

BREDA - De Van Peperstraten Groep heeft een zeer luxueuze Scania R 520 V8 Euro 6 King of the Road paardenwagen in gebruik genomen. De speciale opbouw is op maat gemaakt door Anemone, waarbij alle wensen van de Van Peperstraten Groep zijn doorgevoerd. De speciale lakkleur is afkomstig uit de kleurstalen van Porsche. Op de Internationale concours zal deze paardenauto zeer zeker opvallen.

De Scania R 520 V8 Euro 6 King Of the Road is een 6x2*4. Hij rijdt als een bus op de weg en biedt veel comfort dankzij de luchtvering rondom. Het King of the Road pakket zorgt voor veel luxe met onder andere vier premium stoelen met verwarming en ventilatie, chromen details en natuurlijk de heerlijke achtcilinder motor. De keuze voor Anemone als opbouwer is vanwege de specifieke wensen betreffende opbouw en kwaliteit.

De vorm van het cabinedak is behouden en de opbouw is zowel naar boven als buiten uit te schuiven. Onderweg is Van Peperstraten self-supporting vanwege de grote schoonwater– en vuilwatertank en een electrisch stroomcircuit waarmee de truck te allen tijde kan starten. Ook als de reguliere stroomvoorziening te laag wordt en de truck niet op krachtstroom staat. 

De paardenwagen beschikt over twee ruime slaapgelegenheden. Er is een badkamer met douche en toilet en een living die nog 1,5 meter kan uitschuiven. De tweede slaapkamer heeft een naar boven uitschuifbaar glazen dak wat zorgt voor een riante slaapruimte. Ook de paarden hebben niets te klagen. Led-verlichting in verschillende kleuren om dag en nacht na te bootsen en een constante ideale omgevingstemperatuur zorgen voor een comfortabele en stressloze rit.

De 13-jarige Daphne van Peperstraten rijdt met haar pony's dressuur op internationaal niveau. In totaal heeft Daphne vier pony's, rijdend in het A-kader van Nederland en op internationale parcours.

”Wij hebben nu onze vrachtwagen sinds een paar weken en het is heerlijk om met de luxe en comfort van Scania op (inter)nationale concours te gaan. Het is een bijzondere wagen geworden, waarmee we onderweg en op concours veel bekijks hebben! De wagen rijdt geweldig en de pony's staan er lekker op hun gemak in”, aldus Van Peperstraten.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus