Clicky


Bitish Airways aangeklaagd om misbruik door piloot

Bitish Airways aangeklaagd om misbruik door piloot
30-07-2014 23:58 | Algemeen | auteur De Redactie

NAIROBI - Een advocatenkantoor in Londen heeft namens zestien Afrikaanse meisjes een rechtszaak aangespannen tegen British Airways. De meisjes zeggen dat een van de piloten van de luchtvaartmaatschappij hen seksueel heeft misbruikt tijdens tussenlandingen. De piloot is inmiddels overleden.

De meisjes uit Kenia, Uganda en Tanzania waren 8 tot 20 jaar oud toen ze naar eigen zeggen werden misbruikt. Volgens een van hun advocaten kon piloot Simon Wood hen misbruiken vanwege zijn baan bij British Airways en de contacten die de maatschappij onderhoudt met lokale gemeenschappen. "De scholen en weeshuizen waar onze cliënten zaten kregen allemaal schenkingen van de luchtvaartmaatschappij, en Wood speelde een sleutelrol bij het bezorgen van deze donaties, namens British Airways."

British Airways was naar eigen zeggen geschokt toen de aantijgingen aan het licht kwamen, maar volgens het bedrijf staat de kwestie los van Woods baan.

Wood werd vorig jaar door een trein doodgereden, twee weken voordat hij voor een rechter moest verschijnen. Hij werd verdacht van het aanranden van een meisje jonger dan 16. Ook zou hij kinderporno hebben gemaakt. (Novum/AP)