Clicky


Advocate stopt 'onrechtmatige' reorganisatie Bakker Groep Tilburg

Advocate stopt 'onrechtmatige' reorganisatie Bakker Groep Tilburg
30-07-2014 18:09 | Transport | auteur Marcel van der Voort

TILBURG - Een aantal boze medewerkers van Bakker Groep in Tilburg heeft om hun baan te redden mr. Marieke Reijrink in de hand genomen. Voor zover bekend is het de juriste gelukt om delen van een beoogde "reorganisatie" vooralsnog te stoppen.

In december 2013 wilde de Bakker Groep vanuit Zeewolde reorganiseren. Dat ging niet door. Toen de wind was gaan liggen moesten er opeens medewerkers in Tilburg uit. Daar zijn betrokken medewerkers tegen in actie gekomen.

“De chauffeurs willen baanbehoud. En vinden dat er een ondernemingsraad (or) moet komen”, stelt bestuurder Reinier Stroo van FNV Bondgenoten.

“Via de or kunnen de plannen van de directie getoetst worden. En als er mensen ontslagen worden kan er een sociaal plan worden afgesproken”, legt Stroo uit.

Vakbondsleden

“Er zijn ook vijf leden van onze vakbond naar de advocate gestapt. Het gaat om een grotere groep medewerkers die deze creatieve stap hebben genomen”, aldus de vakbondsman.

Hij vervolgt: “Wij voorzien ze van achtergrondinformatie en worden bij de kwestie betrokken.”

“Er waren zoals genoemd eerder plannen voor een reorganisatie, die zijn afgeblazen. Het verbaast mij dat ze nu opeens toch met ontslagplannen komen. Het gaat hier om een eigenzinnig bedrijf, dat zijn eigen zin doet. Ongeacht de wetgeving of cao.”

Ontslagprocedures

Nadat duidelijk was dat de reorganisatie eind vorig jaar niet doorging werd het even stil. Een aantal maanden later is de Bakker Groep wederom begonnen met ontslagprocedures op te starten op de vestiging Tilburg

“Ik heb begrepen dat de procedures voor de ontslagen per direct stop gezet zijn dankzij de advocaat.”, reageert een man die recentelijk door de ontslagdreiging is vertrokken.

Schandalig

Later zegt hij: “Het is ook schandalig dat ze kleine groepjes medewerkers toch proberen te ontslaan en het op zo'n manier doen dat het geen officiele reorganisatie is..”

Mr. Reijrink: “Het staat ons niet vrij om vragen te beantwoorden. Wellicht op een later moment. Het gaat om een grote groep medewerkers die ik vertegenwoordig. En ik moet ze stuk voor stuk om toestemming vragen of ik met de media mag praten.”

De Bakker Groep is woensdagmiddag benaderd om een reactie te geven. Daar blijkt niemand bereikbaar voor commentaar.