Clicky


Mega-Trailer voor Ouweland Expeditie BV

Mega-Trailer voor Ouweland Expeditie BV
30-07-2014 10:49 | Trailers | auteur De Redactie

RIJEN - Ouweland Expeditie BV uit Rijen heeft samen met carrosseriebedrijf Pacton uit Ommen een speciale mega-trailer ontwikkeld. Deze wordt ingezet voor Janus Vaten uit Oosterhout voor volumetransporten. De trailer is voorzien van een zwanenhals om zoveel mogelijk laadruimte te creëren.

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de mega-trailer was dat deze te koppelen moet zijn aan iedere standaard volumetrekker, uiteraard met inachtneming van de EU-richtlijnen. De mega-trailer beschikt over een enkele SAF-as en 19,5 inch wielen. Hiervoor is gekozen vanuit het oogpunt van bedrijfszekerheid en verbruikskosten. Verder is de mega-trailer voorzien van een pneumatisch te bedienen dak, dat binnen enkele seconden kan worden verhoogd. Daardoor kan sneller en gemakkelijker worden geladen en wordt de kans op schade aan de oplegger verkleind.

Ten slotte is ook naar het aspect ladingzekering gekeken. De nieuwe mega-trailer is onder meer voorzien van een stroeve laadvloer, met als voordeel dat minder ladingzekeringsmaterialen nodig zijn. Ouweland Expeditie BV hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. De nieuwe mega-trailer past in deze gedachte, aangezien het laadvolume 35 procent groter is in vergelijking met de andere volumetrailers. Daardoor hoeft Ouweland Expeditie BV minder kilometers af te leggen en daalt de totale CO2-uitstoot.

Ouweland Expeditie BV is opgericht in 1904. Op dit moment staat de vierde generatie aan het roer. De specialist in volumevervoer verzorgt voor enkele klanten ook logistieke diensten, zoals de op- en overslag. Daarvoor beschikt het bedrijf uit Rijen over een opslagruimte van 4.500 vierkante meter.