Clicky


Nieuwe GINAF 8x2 widespread voor Venus Containers Maarssen

Nieuwe GINAF 8x2 widespread voor Venus Containers Maarssen
30-07-2014 10:14 | GINAF | auteur De Redactie

MAARSSEN - Onlangs is door GINAF dealer VAN GINKEL Techniek uit Utrecht een GINAF X4142-F afgeleverd aan Venus Containers. Dit voertuig heeft een GVW van maar liefst 41,5 ton wat uniek is voor een 8x2.

Dit is bereikt door het standaard voertuig te voorzien van een door GINAF fusee gestuurde, luchtgeveerde en hefbare achteras die op 1.80 meter staat van de derde as, deze as heeft daardoor een wettelijke aslast van 10 ton terwijl de technische aslast zelfs 12 ton bedraagt. Daarnaast werd het draagvermogen van de twee voorassen opgewaardeerd naar 10 ton, zodat het totale GVW komt op: 10 + 10 +11.5 +10 = 41.5 ton

Deze configuratie zorgt ervoor dat de auto enerzijds een hoog nuttig GVW heeft, en aan de andere kant zuinig om zal gaan met brandstof doordat de achterste as niet aangedreven en bovendien hefbaar is.

Venus Containers is een professionele en hoogwaardige partner voor alle afvalinzameling in Midden Nederland. Dit bereiken zij door een uitstekende dienstverlening te bieden met de twee bedrijven Venus Containers en Stichtse Vecht Recycling.