Clicky


Onderzoekers wederom niet naar rampplek van vlucht MH17

Onderzoekers wederom niet naar rampplek van vlucht MH17
29-07-2014 11:38 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Nederlandse onderzoekers en hun begeleiders reizen dinsdag wederom niet af naar het gebied waar vlucht MH17 is neergestort. Dat meldt een woordvoerder van het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg. Er zijn te veel gevechten op en langs de route.

Aalbersberg geeft dinsdagavond meer uitleg over het besluit om voor de derde dag op rij niet naar de crashsite af te reizen. Of leden van de Organisatie voor Vrede en Samenwerking in Europa (OVSE) dinsdag wel naar het rampgebied vertrekken is nog onduidelijk. De organisatie laat weten op korte termijn met een verklaring te komen.

De Amsterdamse politiechef Aalbersberg liet maandag weten 'zeer teleurgesteld' te zijn toen bleek dat het toen ook al niet lukte om de rampplek te bereiken. "De collega's in Donetsk zijn zeer gedreven en gemotiveerd om naar de crashsite te gaan. Ze zijn met spoed uit Nederland gekomen voor deze missie. Het is voor hen frustrerend om langdurig blijven te wachten tot ze aan de slag kunnen." (Novum)