Clicky


Dachser bouwt in Duitsland Europese hub voor voedingsmiddelen

Dachser bouwt in Duitsland Europese hub voor voedingsmiddelen
28-07-2014 16:52 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

KEMPTEN - Logistiek dienstverlener Dachser investeert in een nieuwe vestiging in Erlensee (deelstaat Hessen, Duitsland). Op een oppervlakte van 70.000 vierkante meter wordt een Europese hub voor levensmiddelen gebouwd.
De totale investering bedraagt 25 miljoen euro.  

Dachser is met het logistieke centrum Frankfurt-Ost al sinds 2012 aanwezig in Erlensee. De bouw van een nieuwe vestiging voor Dachser Food Logistics, die gerealiseerd wordt op een voormalig vliegveld, start in september. De nieuwe locatie ligt gunstig ten opzichte van de snelweg A66 en zal in het najaar van 2015 de activiteiten van de vestiging in Offenbach overnemen. “We zijn zeer verheugd over het feit dat de meerderheid van de huidige 160 medewerkers in Offenbach ons 19 kilometer verderop naar Erlensee wil volgen. Op de middellange termijn creëren we hier ongeveer 40 nieuwe banen”, vertelt Branch Manager Mathias Oetter.

Meer capaciteit

Momenteel is de vestiging in Offenbach de basis voor Dachser Food Logistics in het Rhein-Main gebied en dient het tegelijkertijd als centrale nationale hub voor levensmiddelenlogistiek. Nationale zendingen bereiken via deze hub binnen 24 uur hun eindbestemming. Omdat in Offenbach geen ruimte voor uitbreiding is, worden alle activiteiten overgedragen aan de nieuwe faciliteit in Erlensee. Met meer capaciteit is de vestiging in Erlensee klaar voor de toenemende import- en exportvolumes.

De nieuwbouw omvat een gekoeld crossdock, tussen 2 en 7 graden Celsius, van 8.500 vierkante meter. In een tweede fase wordt het crossdock met 3.000 vierkante meter uitgebreid. 87 vrachtwagens kunnen hier straks gelijktijdig laden of lossen. Daarnaast wordt een kantoorgebouw van 2.500 vierkante meter, een tankstation en wasstraat gerealiseerd. Met de integratie van parkeerplaatsen zal het gebruik van publieke parkeerplaatsen niet meer nodig zijn.



European Food Hub

“Met deze nieuwe faciliteit breiden we de bestaande nationale hub uit tot een Europese hub voor grensoverschrijdende voedingsmiddelenlogistiek voor alle partners in het European Food Network”, zegt Alfred Miller, Managing Director Dachser Food Logistics.

Daarmee is de nieuwe vestiging niet alleen een belangrijke draaischijf voor de Europese Food Logistics vestigingen van Dachser, maar ook van groot belang voor het European Food Network dat in 2013 is opgericht met twaalf partners. Met de extra crossdockcapaciteit en laaddeuren worden 26 landen met elkaar verbonden en daarmee de looptijden en procedures verkort.