Clicky


Verzorgingshuis Kaatsheuvel ontruimd vanwege regen

Verzorgingshuis Kaatsheuvel ontruimd vanwege regen
28-07-2014 10:29 | Binnenland | auteur De Redactie

KAATSHEUVEL - Een verzorgingshuis in Kaatsheuvel is maandagochtend ontruimd vanwege de hevige regenval. Dat laat de brandweer weten. De bewoners worden voorlopig ergens anders opgevangen.

Niet alleen Brabant heeft te maken met wateroverlast. Ook in de westelijke provincies komen tientallen meldingen van ondergelopen straten en kelders binnen. De brandweerkorpsen hebben hun handen vol, laten diverse veiligheidsregio's weten.

Op Schiphol moeten reizigers rekening houden met vertragingen. Door het onweer kunnen vliegtuigen maar mondjesmaat vertrekken en aankomen. Passagiers wordt opgeroepen de tijden goed in de gaten te houden.

Ook het wegverkeer last van de regen. Zo is de ringweg rond Amsterdam bij Geuzenveld in beide richtingen afgesloten vanwege wateroverlast. De afvoerputjes kunnen het regenwater niet aan, meldt de Verkeersinformatiedienst. Ook bij Gorinchem op de A15 en de A27 staan lange files door grote plassen water op de weg. De VID adviseert weggebruikers om het rijgedrag aan te passen.

Plaatselijk is meer dan veertig millimeter neerslag gevallen, wat neerkomt op vier volle emmers water per vierkante meter. Volgens Weerplaza houden de zware buien vooral in Zeeland en Zuid-Holland nog lang aan. In Noord-Holland en Brabant wordt het maandagmiddag droger. (Novum)