Clicky


Politie zoekt verdachten laffe overval op bejaard echtpaar

Politie zoekt verdachten laffe overval op bejaard echtpaar
28-07-2014 09:56 | Misdaad | auteur De Redactie

ZWOLLE - Zondagmiddag rond 16.00 uur is een echtpaar van 85 en 88 jaar uit Zwolle op de Aalvangersweg het slachtoffer geworden van een laffe, gewelddadige overval, meldt de politie.

De man en zijn vrouw reden beiden op hun scootmobiel, toen zij werden beroofd door twee mannen op een bromscooter. De mannen rukten op ruwe wijze de sieraden van het lichaam van de vrouw. Hierop stapte haar echtgenoot van zijn scootmobiel en kwam haar te hulp. Dit leidde tot een korte worsteling, waarbij de vrouw uit haar scootmobiel viel en deze bovenop zich kreeg. De man werd meerdere malen getrapt en viel in een steile droge sloot. De daders gingen er vervolgens richting Hollewandsweg vandoor.

Direct na de overval deed de politie een oproep via Burgernet, maar dit heeft tot op heden niet geleid naar de daders. De politie is derhalve nog steeds op zoek naar twee blanke mannen op een donkere scooter. De bestuurder droeg een grijze coltrui en een zonnebril. Beide mannen hadden donker, kort stekelig haar. Met tips kunt u bellen naar 112.

Net na de overval is het echtpaar geholpen en opgevangen door drie attente omstanders. De 88-jarige man is ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar behoefde geen verdere medische zorg. Wonder boven wonder kwamen beide echtelieden er zonder verwondingen vanaf.