Clicky


Nederlands onderzoeksteam kan niet naar rampplek

Nederlands onderzoeksteam kan niet naar rampplek
27-07-2014 13:26 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het is voor de Nederlandse forensische experts en marechaussees 'vooralsnog' te onveilig om zondag naar de plek van de vliegramp in het oosten van Oekraïne af te reizen. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigd.

Tussen Donetsk en het rampgebied wordt hevig gevochten. Voor de dertig Nederlandse forensische experts en marechaussees is het op dit moment te onveilig om vanuit Donetsk naar het rampgebied te reizen. Volgens een woordvoerder is het niet uitgesloten dat het team later op de dag alsnog naar de rampplek reist.

Eerder op de dag maakte het ministerie van Veiligheid en Justitie nog bekend dat het team rond het middaguur zou aankomen op de plek waar het toestel van Malaysia Airlines 17 juli neerstortte. De OVSE had hier afspraken over gemaakt met de pro-Russische separatisten.



Zaterdag werden zeven Nederlandse politieonderzoekers tegengehouden bij de rampplek in Oost-Oekraïne. Pro-Russische separatisten lieten de onderzoekers niet door omdat het in het gebied nog te onrustig was. Bij de ramp kwamen in totaal 298 mensen om het leven, onder wie 194 Nederlanders. (Novum)