Clicky


AirBridgeCargo voegt nieuwe routes toe en verhoogt frequenties na een record halfjaar resultaat

AirBridgeCargo voegt nieuwe routes toe en verhoogt frequenties na een record halfjaar resultaat
27-07-2014 10:10 | Algemeen | auteur De Redactie

AirBridgeCargo Airlines (ABC), Ruslands grootste luchtvrachtvervoerder en onderdeel van de Volga-Dnepr Groep, is haar tiende verjaardag begonnen met een record resultaat over de eerste zes maanden van 2014. AirBridgeCargo vervoerde 188.354 ton lading via haar internationale netwerk, een stijging van 16 procent ten opzichte van 2013.

De groei is een gevolg van de sterke marktpositie op routes die de belangrijke vrachtknooppunten in Azië, Europa en Noord-Amerika met elkaar verbinden in combinatie met het succes van ABC's eigen bedrijfsstrategie. De lading ton-kilometers over de eerste zes maanden van 2014 stegen met 19 procent,  terwijl de bedrijfstak als geheel gemiddeld 4,4% groei liet zien.

AirBridgeCargo presteerde eveneens beter dan de markt op het gebied van gemiddelde beladingsgraad in deze periode, met een netwerkwijd gemiddelde van 72 procent. Tegen een gemiddelde van 45% in de gehele bedrijfstak over de eerste vijf maanden van 2014.

Gedurende de eerste zes maanden van 2014 ging ABC door met de uitbreiding van haar internationale netwerk en de versterking van haar positie op bestaande markten. In de Verenigde Staten werd een nieuwe lijn tussen Dallas en Fort Worth opgezet, tevens namen de frequenties van/naar Chicago  toe. In Europa introduceerde ABC vluchten op Leipzig, München en Malmö en opende een directe lijnvlucht van Frankfurt naar Chigaco.

Door nieuwe bestemmingen toe te voegen en de verbeterde verbindingen met het knooppunt Moskou, biedt  AirBridgeCargo nu een uitgebreid netwerk aan haar internationale klanten, namelijk 384 bestemmingen met een aflevertermijn van minder dan 48 uur.

Van ABC's toewijding om verder te verbeteren profiteren ook haar klanten dit eerste halfjaar: “De afleveringen volgens afspraak” index  blijft opnieuw boven de 80 procent.

De focus van AirBridgeCargo om haar thuismarkt  verder te ontwikkelen resulteerde in een groei van de import in Rusland van 13 procent tot nu toe in 2014, gerekend in tonnage. De hoogste groei vond plaats op de routes van Azië naar Noord Amerika met stijgingen van 29 procent respectievelijk 23 procent. Het totale volume van de import in Rusland, vervoerd door ABC, nam toe tot 42.676 ton over het eerste halfjaar van 2014.

Denis Ilin, president directeur van AirBridgeCargo Airlines, zegt: “De continue uitdagingen  op de wereldmarkt voor luchtvracht hebben ABC's ontwikkelingen niet geremd. Wij hebben onze doelstellingen voor het eerste halfjaar van 2014 behaald en hebben ambitieuze plannen voor het tweede halfjaar. Deze omvatten de introductie van nieuwe routes, het uitbreiden van frequenties op een aantal bestaande routes  alsmede de verdere groei van onze vloot. Wij zullen de focus op onze thuismarkt houden, niet alleen via de import in Rusland maar ook door nieuwe nationale routes op te zetten, waarbij we gebruik maken van de Boeing 737 vrachttoestellen van Atran Airlines, een ander onderdeel van de Volga-Dnepr Group. Wij liggen op schema voor een goed 2014 en verwachten dat ons totale tonnage dit jaar boven de 400.000 ton lading zal uitkomen.”