Clicky


Voorlopig laatste slachtoffers op weg naar Nederland

Voorlopig laatste slachtoffers op weg naar Nederland
26-07-2014 13:29 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Voor de vierde dag op rij is het Nederlandse Hercules-transportvliegtuig onderweg van Charkov naar Eindhoven met slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Later zaterdag volgt ook het tweede Australische toestel. De vliegtuigen brengen in totaal 38 lijkkisten naar Nederland. Het is voorlopig het laatste transport.

De kisten zouden in een vliegtuig kunnen worden vervoerd, maar volgens een woordvoerder van de politie ter plaatse is toch gekozen om met twee toestellen te vliegen. De stoffelijke overschotten werden de afgelopen dagen ook steeds met de Hercules en een Australische Boeing vervoerd.

De vliegtuigen komen naar verwachting weer rond 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Daar volgt vervolgens dezelfde procedure als de afgelopen drie dagen. De kisten worden na een trompetsignaal uit de toestellen gehaald en naar de gereedstaande lijkwagens getild. De rouwstoet rijdt vervolgens weer onder politiebegeleiding naar Hilversum. In de Korporaal van Oudheusdenkazerne liggen momenteel al 189 kisten voor identificatie.



Namens het kabinet wonen minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) en staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA) de ceremonie bij.

Bij de vliegramp met vlucht MH17 kwamen vorige week alle 289 inzittenden om. Van de slachtoffers hebben 194 de Nederlandse nationaliteit. (Novum)