Clicky


Nieuwe Daf euro 6 voor Wetron Transport & Logistics

Nieuwe Daf euro 6 voor Wetron Transport & Logistics
25-07-2014 19:01 | DAF | auteur De Redactie

Weert - Op 25 Juli is door Allers bedrijfswagens de eerste nieuwe DAF euro 6, uit een serie van vijf afgeleverd bij Wetron Transport & Logistics in Weert. De voertuigen zullen dienen ter vervanging en uitbreiding van het intermodale wagenpark.

Vanaf 31 maart dit jaar, is de intermodale capaciteit van Wetron uitgebreid en rijdt dagelijks een tweede eigen goederentrein vanaf en naar noord Italië. Net als de eerste, zal deze tweede trein, iedere werkdag vanuit Venlo naar Melzo (nabij Milaan) en vice versa vertrekken. Beide treinen vervoeren in totaal dagelijks 64 stuks laadeenheden per heen- en terugreis. De samenstelling van de trein is dusdanig opgebouwd, dat ruimte wordt geboden voor alle typen containers, trailers en volume wissellaadbakken.

Deze motorwagen (aanhanger) combinatie beschikt over een twistlockchassis en is daarmee geschikt voor het op en afzetten van intermodale volume wissellaadbakken op de terminals. De te laden eenheden hebben per set een laadcapaciteit van 113 m3, en kunnen tot 3 meter hoog geladen worden.