Clicky


TTS Quality Logistics B.V. verbetert de transport lijnen naar Oost Europa

TTS Quality Logistics B.V. verbetert de transport  lijnen naar Oost Europa
25-07-2014 14:07 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie
[advertorial]

RIJSSEN - "Afgelopen jaar hebben TTS Quality Logistics B.V. en BTA International B.V. uit Enschede de krachten gebundeld. De aankomende tijd gaan we TTS nog sterker positioneren als specialist in transporten van en naar Oost Europa, Rusland en de Centraal Aziatische Staten", zegt Managing Director Edwin Asveld. 

TTS is opgericht in 1986 en is zich vanaf het begin gaan specialiseren in transport naar Polen. De vraag van klanten om ook andere bestemmingen te bedienen in Oost Europa heeft ertoe geleidt dat TTS zich in bijna 30 jaar ontwikkeld heeft tot een echte specialist in transporten naar het Oosten lettende op betrouwbaarheid, kwaliteit, performance en directe communicatie. Onlangs is een compleet nieuwe huisstijl geïntroduceerd samen met een nieuwe website die  eenheid moet brengen tussen beide bedrijven.

TTS Quality Logistics – Transport Polen

"Naast het moderniseren van de huisstijl is er de afgelopen tijd vooral veel geïnvesteerd in nieuwe samenwerkingsverbanden met transporteurs uit diverse landen in Oost Europa. Dit om het netwerk van betrouwbare transporteurs nog verder uit te breiden en de dienstverlening verder te optimaliseren", aldus Edwin Asveld.

"Je ziet dat dit zijn vruchten begint af te werpen. We kunnen nog sneller en flexibeler werken en gaan een logistieke uitdaging dan ook niet uit de weg."

Onrust in Oekraïne

Ondanks de huidige problemen in Oekraïne ziet TTS dat de volumes richting het Oosten er niet echt onder lijden. "Wel zien we dat er meer transporten ad-hoc opgevraagd worden omdat de transport tarieven momenteel erg schommelen door wisselend vraag en aanbod. Het is dan erg belangrijk dat je kunt vertrouwen op de goede relatie met de transporteur. De onrust in Oekraïne zorgt ervoor dat klanten tot het laatste moment wachten met het versturen van hun goederen, maar uiteindelijk moeten de goederen er wel naar toe. Dus worden alternatieven aangeboden of zal Oekraïne worden vermeden als doorvoer naar onder andere  Rusland of de Stanstaten. De route wordt dan verlegd en het transport loopt dan bijvoorbeeld via Wit-Rusland of Turkije", vertelt Johan Roelofsen, sales manager bij TTS.

"Wel is het prettig te weten dat dankzij de nieuwe samenwerkingsverbanden de mogelijkheden nog verder uitgebreid zijn. Nee verkopen doen we nou eenmaal niet graag."
 
Persoonlijke aanpak

Asveld: “Sinds mijn aantreden bij TTS valt het mij op dat klanten vooral de persoonlijke aanpak van TTS roemen. Klanten vinden het erg prettig dat ze bij ons direct antwoord krijgen op hun vragen en spreken met vaste contactpersonen. Het maakt niet uit of ze willen weten hoe het zit met een bepaalde douane aangifte of dat ze willen weten wat het kost om 3 europallets te transporteren naar Turkije. Blijkbaar laten collega’s daar veel liggen. Klanten willen niet vier keer doorverbonden worden om een antwoord te krijgen.”

TTS Quality Logistics B.V. – Het team van TTS

vlnr: Edwin Asveld, Johan Roelofsen, Jan Dekker, Peter Waanders en Jan Rauwerda.

Onzekere toekomst transporten Rusland

Transportmanager Peter Waanders geeft aan dat er wellicht nog veel gaat veranderen als Rusland aan het einde van dit jaar toch besluit uit het TIR verdrag te stappen. "Dit heeft al voor veel onrust gezorgd maar blijkbaar durven ze in Rusland de knoop niet door te hakken want ze blijven het besluit uitstellen."

"Dat dit grote gevolgen zal hebben voor het transport richting Rusland mag duidelijk zijn. Mocht Rusland wel uit het TIR verdrag stappen moeten de transporteurs hoge borgstellingen afgegeven wat velen niet zullen kunnen. We verwachten dat dit krapte zal geven in het aanbod van beschikbaar materieel. Gelukkig zijn we hierop goed voorbereid omdat we veelal “onze vaste Zollfrachters” gebruiken voor ons transport Rusland die deze borgstellingen al gedekt hebben."

Bulgarije en Roemenië in de lift

Er wordt aangegeven dat daarentegen vooral de vraag naar transport Bulgarije en transport Roemenië in de lift zit. "Bulgarije en Roemenië zitten al sinds 2007 bij de Europese Unie, maar we zien vooral de afgelopen twee jaar een significante stijging in de volumes op die landen. Er is veel meer beweging naar, maar ook zeker vanuit, die landen. Blijkbaar heeft het effect van de toetreding tot de EU toch een tijdje op zich laten wachten totdat de volumes omhoog kwamen. De volumes hebben nog niet de omvang zoals we die zien op Polen, maar dat zal een kwestie van tijd zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij als TTS ook de juiste partner zijn voor het transport richting die contreien", aldus Johan Roelofsen.

Met veel enthousiasme de toekomst tegemoet

"Ondanks de onzekere situatie in Rusland en Oekraïne verwacht ik dat wij juist als specialist in die gebieden ons kunnen blijven onderscheiden. Je moet er ervaring mee hebben om alles in goede banen te kunnen leiden. We hebben bij TTS eigen douane specialisten welke alle papieren voor vertrek nauwkeurig na lopen. Eén komma verkeerd op een uitvoeraangifte en je kan zo dagen aan de grens staan", aldus Asveld

"Samen met het gehele team van TTS gaan we met veel enthousiasme de toekomst tegemoet. We hebben er vertrouwen in!"

Voor meer informatie:

TTS Quality Logistics B.V.
Ambachtsstraat 20, 7461 TP RIJSSEN
Postbus 323, 7460 AH RIJSSEN
Tel: +31 (0)548 - 52 20 55
Website: www.tts-ql.com
E-mail: transport@tts.nl