Clicky


NS verlengt groot deel spitstreinen in herfst

NS verlengt groot deel spitstreinen in herfst
25-07-2014 11:56 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De NS rijdt komende herfst met langere treinen. Het gaat om ongeveer dertig procent van de treinen in de spits. Dat heeft de vervoerder bekendgemaakt.

Op de drukste momenten in de ochtend- en avondspits moeten zesduizend meer zitplaatsen dan vorig jaar komen. Desondanks moeten mogelijk toch nog mensen staan. De wijzigingen gaan in vanaf 1 september.

Om de extra zitplaatsen te realiseren worden achttien oude treinstellen van het type DDAR weer in gebruik genomen. Diverse sprinters rond onder meer Amsterdam, Schiphol, Utrecht en de Flevolijn worden verlengd. Ook buiten de Randstad komt meer zitruimte.

Vorig jaar ontvingen reizigersorganisaties veel klachten over volle treinen. Bij Rover kwamen meer dan tweeduizend meldingen binnen.

De NS gaat nu zelf actief kijken hoe het loopt. Tegelijkertijd met het extra materieel worden 'tellers' ingezet om op de drukste trajecten te kijken of alle prognoses en aannames over het aantal reizigers kloppen. Op die manier moet duidelijk worden of de verlengde treinen ook echt nodig zijn.

In de NS-app wordt de drukte-indicator verbeterd en aangevuld. Reizigers krijgen de mogelijkheid om direct volle treinen of andere feedback door te geven. (Novum)