Clicky


Vrijdag drukste dag op Schiphol

Vrijdag drukste dag op Schiphol
25-07-2014 09:37 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Vrijdag wordt naar verwachting de drukste dag dit jaar op Schiphol. Ongeveer 190 duizend aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers doen dan de luchthaven aan. Wachtende reizigers worden dit keer echter niet getrakteerd op het traditionele entertainment op Schiphol. Dat blijft vanwege de vliegramp uit.

Schiphol besloot vorige week donderdag na het neerstorten van de vanaf de luchthaven vertrokken vlucht MH17 van Malaysia Airlines het entertainment af te gelasten. Al jaren zet Schiphol gedurende de drukste perioden in de zomermaanden entertainers in. Dit jaar zouden onder meer jongleurs, muziek, zang, dans en straattheater vakantiegangers tijdens het wachten vermaken. "Het voelt niet goed en gepast om dat te laten plaatsvinden", vertelt een zegsvrouw van de luchthaven.

Wat wel van kracht blijft, is de inzet van extra personeel om de drukte goed te verwerken. Dat gebeurt niet alleen op de drukste dag, maar ook op andere drukke momenten. In juli, augustus en september reizen in totaal ruim 16 miljoen passagiers via Schiphol.

Bij de vliegramp in Oekraïne kwamen vorige week donderdag 298 mensen om het leven, onder wie 194 Nederlanders. (Novum)