Clicky


'Verdwenen toestel Air Algérie neergestort'

'Verdwenen toestel Air Algérie neergestort'
24-07-2014 15:45 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het wrak van het neergestorte Algerijnse vliegtuig is gevonden in Mali. Dat meldt persbureau AFP donderdag op basis van het Burkinese leger, dat de zoektocht leidt. Aan boord waren 116 mensen, onder wie zes bemanningsleden. Het is nog niet bekend of er overlevenden zijn.

"We hebben het Algerijnse vliegtuig gevonden", aldus generaal Gilbert Diendiere. "Het wrak is gelokaliseerd op vijftig kilometer ten noorden van de grens met Burkina Faso."

Volgens de meest recente cijfers van de Burkinese minister van transport waren er 51 Fransen, 27 Burkinezen, acht Libanezen, zes Algerijnen en een Belg aan boord. Verder zaten er onder meer mensen uit Canada, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Oekraïne in het vliegtuig. Een definitieve passagierslijst is nog niet vrijgegeven. Volgens Swiftair en de Spaanse pilotenvakbond waren de zes bemanningsleden Spaans.

De vlucht van Air Algérie verdween volgens de Franse regering boven Mali van de radar tijdens een vlucht van Burkina Faso naar Algerije. Volgens de Burkinese regering werd er voor het laatst iets van het toestel vernomen toen de piloot verzocht een andere route te mogen vliegen vanwege slecht weer.

De oorzaak van de crash is nog onduidelijk. De Malinese nieuwssite Maliactu meldt dat een bron bij het leger zegt dat het toestel waarschijnlijk per ongeluk is neergehaald door Toeareg-rebellen. Een hoge Franse functionaris acht die kans klein, omdat de opstandelingen daar de wapens niet voor zouden hebben.

De vlucht met de McDonnell Douglas MD-83 werd uitgevoerd door piloten van Swiftair. (Novum)