Clicky


ANWB verwacht zaterdag grote drukte op vakantieroutes

ANWB verwacht zaterdag grote drukte op vakantieroutes
23-07-2014 15:13 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De ANWB verwacht dat het zaterdag 26 juli zeer druk wordt op de wegen naar populaire vakantiebestemmingen. De grootste drukte wordt volgens de ANWB tussen 09.00 en 16.00 uur verwacht in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. In Nederland concentreert de drukte zich rond een paar grote evenementen, meldt de ANWB.

In Duitsland wordt het dringen op de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 Frankfurt - Bazel  door wegwerkzaamheden en bij München op de A8 en de A93. Vakantiegangers van en naar Scandinavië moeten rekening houden met veel vertraging op de A7 bij Hamburg.

In Frankrijk staan de meeste files op de wegen naar het zuiden: op de A6 Parijs - Lyon en aansluitend op de A7 tussen Lyon en Orange. Ook loopt het vast op de A10 Parijs - Bordeaux bij de tolstations en op de A9 naar Spanje tussen Orange en Perpignan.

Het grootste knelpunt in de Alpen is de Zwitserse Sint-Gotthardtunnel (A2 Bazel - Chiasso). De wachttijd kan oplopen tot ruim twee uur. In Oostenrijk zijn er twee belangrijke knelpunten op de B179 bij de Fernpas en de A11 Villach - Slovenië, bij de Karawankentunnel.

In Noord-Italië ontstaan files op de A22 Brenner - Verona.

In Nederland zijn er dit weekend twee evenementen waar veel bezoekers op af komen. In Lichtenvoorde is dit weekend de “Zwarte Cross” een motorsport- en muziekfestival waar ruim 100.000 bezoekers worden verwacht. Extra druk is het daardoor op de wegen in de omgeving zoals de A18/N18 en op de N312. Op het circuit van Assen is het Truckstarfestival. Dat is goed te merken op de A28 waar files zullen ontstaan.

Ook de werkzaamheden aan de A1 Amsterdam richting Amersfoort tussen knooppunt Muiderberg en Naarden leveren dit weekend vertraging op. De A50 Oss richting Eindhoven is tot maandagochtend helemaal dicht tussen Veghel en industrieterrein Ekkersrijt, aldus de ANWB.