Clicky


Drie jaar cel voor seksueel misbruiken stiefdochter

Drie jaar cel voor seksueel misbruiken stiefdochter
23-07-2014 13:36 | Binnenland | auteur De Redactie

ARNHEM - Een 64-jarige man uit Nijmegen moet drie jaar de cel in voor het jarenlang seksueel misbruiken van zijn stiefdochter. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

Het slachtoffer is tussen haar 13e en 33e vele malen misbruikt. De man dreigde bij haar moeder weg te gaan als ze niet meewerkte. Het slachtoffer heeft een verstandelijke beperking en was daardoor niet in staat om haar stiefvader tegen te houden.

Het misbruik ging ook door toen het slachtoffer al uit huis was en de man zogenaamd de administratie bij haar kwam doen. De zus van het slachtoffer trok uiteindelijk aan de bel toen ze achter het misbruik kwam.

De rechtbank stelt dat de man het vertrouwen van zijn stiefdochter op 'grove wijze' heeft beschaamd en een 'onaanvaardbare' inbreuk heeft gemaakt op haar lichamelijke en geestelijke integriteit. De rechters nemen het de man zeer kwalijk dat hij gewoon doorging met zijn praktijken, ook toen hij inzag dat dat eigenlijk niet door de beugel kon.

Justitie had behalve drie jaar cel ook om een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en verplichte behandeling gevraagd. De rechtbank gaat daar niet in mee, omdat de man nooit eerder over de schreef is gegaan. Wel moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van vijfduizend euro betalen. (Novum)