Clicky


Costa Concordia op weg naar haven van Genua

Costa Concordia op weg naar haven van Genua [+foto's]
23-07-2014 10:22 | Algemeen | auteur De Redactie

GIGLIO - Het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia is woensdag aan zijn laatste reis begonnen. Het schip, dat 2,5 jaar geleden op de klippen liep bij het Italiaanse eiland Giglio, wordt de komende dagen naar de haven van Genua gesleept. Daar wordt het schip gesloopt. Bij de scheepsramp kwamen in januari 2012 32 mensen om het leven.

De Costa werd vorige week met behulp van grote pontons weer aan het drijven gebracht. Het wordt de komende dagen met minder dan vier kilometer per uur naar Genua gesleept en wordt begeleid door een tiental sleepboten. Het wrak komt waarschijnlijk over ongeveer vijf dagen aan in de haven van Genua. 

Diverse schepen varen mee met de Costa Concordia om te controleren of er geen gevaarlijke stoffen weglekken. Er zijn netten langs het schip gespannen om zo losse brokstukken, zoals stoelen, bedlinnen en andere stukken van het interieur op te vangen.

Bij de scheepsramp in januari 2012 kapseisde de Costa en kwamen 32 mensen om het leven. Nadat het wrak is verplaatst, begint een zoektocht naar het stoffelijk overschot van een slachtoffer dat na het ongeluk niet werd gevonden. (Novum)

Klik hier voor meer foto's van de Costa Concordia.