Clicky


Vrachtwagenchauffeurs roepen collega's op tot 1 minuut stilte

Vrachtwagenchauffeurs roepen collega's op tot 1 minuut stilte
23-07-2014 10:08 | Transport | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE - Vrachtwagenchauffeurs roepen hun collega's op om woensdagmiddag om 16:00 uur één minuut stilte in acht te nemen in verband met de slachtoffers van de vliegtuigramp MH17.

Vrachtwagenchauffeur René Wansink liet de redactie vanochtend weten: "Het is een kleine moeite om even je vrachtwagen aan de kant te zetten en één minuut stilte in acht te nemen. Dat is wel het minste dat we kunnen doen."

De redactie van Transport Online steunt deze oproep van harte. Wij adviseren u echter wel alle nodige veiligheidsadviezen met betrekking tot het stilstaan in acht te nemen zoals deze ook altijd gelden op dodenherdenking op 4 mei. De Landelijke Eeenheid adviseert: "Zoek van tevoren een plaats om te herdenken. Ga niet op de rijbaan of de vluchstrook stilstaan maar zoek een plek op een parkeerplaats of bij een tankstation."

Zwart lintje

Dinsdagmiddag deed vrachtwagenchauffeur Wil Wijnmaalen in het radioprogramma Gijs 2.0 van Gijs Staverman een oproep aan alle vrachtwagenchauffeurs om met een zwart lintje aan de buitenspiegel van de vrachtwagen te rijden. "Een paar weken geleden reed iedereen met oranje vlaggetjes vanwege het WK. Gezien de omstandigheden roep ik iedereen op om met een zwart lintje te rijden."